Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Iure nemo non repellat soluta

siparis@koftecieyup.com
0464 250 01 01

Anasayfa Sepet Sipariş Giriş Yap Kayıt Ol
Rize Köftesi Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Rize Köftesi Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Türk Mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan Rize Köftesi uzun yıllardan beri lokantacılar tarafından yapılıyor. Kıyma haline getirilen dana ve öküz etlerine ilave olarak sarımsak ve ekmek ile hazırlanıyor. Yörenin doğal olarak yetiştirilen hayvanlardan yapılan Rize Köftesi Turistlerin İlgi Odağı Oldu.

Rize Köftesi Nasıl Yapılır?

Yörenin otuyla beslenen öküz ve danaların etleri özenle seçilir. Sinir ve ekstra yağları olmayan etler çekilerek kıyma haline getirilir. Çekilen kıyma belli bir süre dolapta bekletilir. Kıymaya eklenen ekmek ve sarımsakla özenli bir şekilde yoğurulur. Belirli büyüklükte ve oval şekilde yapılan köfteler ızgaralı ocaklarda pişirilerek servis edilir.

Rize Köftesinde Kullanılan Et

Rize Köftesinde kullanılan etler için özel olarak yetiştirilen dana ve öküzler kullanılır. 1 ve 2 yaşından büyük olmayan öküz ve danalar yetiştiriciler tarafından yöre otları ile beslenir. Ayrıca hayvanların yemlerine de tuz katılır. Bu şekilde beslenen hayvanların etleri de ayrı bir lezzeti olur. Rize Köftesinde kaburga eti, ön kol eti, böbrek yağı ve işkembe yağı kullanılıyor. Rize Köftesi hazırlanırken sarımsak ve ekmek dışında herhangi bir baharat da katılmıyor. Oval bir şekilde hazırlanıp ızgarada yapılan köftelerin yanında soğuk yöre ayranı servis ediliyor. İsteyen kişilere köfte yanında Vakfıkebir ekmeği, piyaz ve bulgur pilavı da servis yapılmaktadır.

Rize Köftesinin Pişirilmesi

Rize Köftesinin hem yerliler hem de turistler tarafından çok fazla beğenmesinin nedeni de pişirilme şeklidir. Hazırlanan köfteler genellikle odun kömürü ile çalışan ocaklarda pişirilir. Köfteler yapılmadan ocak belirli bir sıcaklığa ulaşması gerekir. İstenilen sıcaklığa ulaşan ocak ilk olarak tel fırça ile silinir. Daha sonra böbrek yağı ile güzel bir şekilde temizlendikten sonra köfteler ızgaraya dizilir.

Hem Manzara Hem De Lezzet

Rize bölgesinde gidilen mekanlar adete bir aile evi havası veriyor. Rize'nin özel lezzetleri yanı sıra temiz doğasıyla herkesi büyülüyor. Harika manzara eşliğinde tepelerde yer alan bulutlar adeta yağı yağacak havası katıyor. Rize'nin önemli lezzet durağı olan Rize Köftesi kokusu ve tadıyla herkesi kendine çekiyor. Liman kenti olan Rize'de her gün ziyaretçiler için kilolarca köfte yapılıyor. Her zamanki gibi heybeti üzerinde Karadeniz'in doğal güzellikleri ve yemekleri saymakla bitmiyor. Tepesine kadar yeşil ağaçlarla kaplı olan yüksek dağlar, şelaleler, kemer köprüler adeta bir cennet gibidir. Bahar ve yaz aylarında daha fazla güzelleşen Rize geleneksel lezzetleri ile turistlerin midelerini bayram ettiriyor.

"Rize Köftecisi, Mandiles Gıda Sanayi Şirketler Grubu Markasıdır"